0 votes
by (886k points)

op welk aziatisch eiland ligt de stad kupangDe stad Kupang ligt op het eiland Timor. Het is een van de grootste steden in Indonesië en is de hoofdstad van de provincie Nusa Tenggara Timur. In de stad wonen ongeveer 400.000 mensen. Kupang is een belangrijk toeristisch centrum van Indonesië. Er zijn veel bezienswaardigheden, zoals het Kupang Museum, Fort Connie en de Ujung Pandang Beach. : op welk aziatisch eiland ligt de stad kupang

Het antwoord is : 

Timor

1. De stad Kupang ligt op het eiland Timor.

De stad Kupang ligt in het oosten van het Indonesische eiland Timor. Kupang is een belangrijke havenstad en de hoofdstad van de provincie Nusa Tenggara Timur. De stad heeft een bevolking van ongeveer 400.000 inwoners en is een van de grootste steden op het eiland. Kupang is een populair toeristisch bestemming, vanwege zijn mooie stranden en prachtige natuur. Kupang werd gesticht in de zeventiende eeuw door de Nederlandse kolonisten. De stad was oorspronkelijk bedoeld als een handelspost tussen Europa en Indonesië. In de 19e eeuw werd Kupang de hoofdstad van de kolonie Nederlands-Indië. De stad heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn Nederlandse koloniale architectuur. De bekendste bezienswaardigheid in de stad is het Fortuyn-kasteel, dat werd gebouwd in de 17e eeuw. De stad Kupang is een levendige en bruisende plek. Er is altijd wat te doen en te zien. Er zijn veel winkels, restaurants en cafes. De stad heeft ook een aantal mooie parks en musea. Kupang is een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de tropische sfeer.

2. Timor is gelegen in het noorden van Australië.

De stad Kupang ligt op het eiland Timor! Een groot eiland in het noorden van Australië, Timor is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn unieke cultuur en prachtige natuur. Het eiland heeft een tropisch klimaat met veel zon en warm weer, wat perfect is voor een strandvakantie. Timor heeft ook een rijke geschiedenis en is bekend om zijn meer dan 4.000 jaar oude menhirs, die te zien zijn in het noorden van het eiland. Er zijn ook veel prachtige koloniale gebouwen te zien in de steden, waarvan er vele dateren uit de 19e eeuw.

3. Kupang is de hoofdstad van Timor.

Kupang is de hoofdstad van Timor, een eiland in Oost-Indonesië. Het is een belangrijke havenstad en een handelscentrum voor de regio. Kupang heeft een internationale luchthaven en is de enige plek op het eiland waar je een visum voor Indonesië kunt krijgen. De stad heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Kupang is een populaire toeristenbestemming vanwege de mooie stranden, het heldere water en de unieke cultuur.

4. In Kupang wonen ongeveer 100.000 mensen.

De stad Kupang ligt op het eiland Timor, wat onderdeel uitmaakt van de Indische Archipel. Het eiland is gelegen in het oostelijke deel van Indonesië. Kupang heeft ongeveer 100.000 inwoners en is daarmee een van de grootste steden van het eiland. De stad is een populaire toeristische bestemming, vanwege de mooie stranden, het aangename klimaat en de unieke cultuur. Kupang was ooit een kolonie van Nederland, wat nog steeds terug te zien is in de architectuur van de stad. Er zijn tal van bezienswaardigheden in Kupang, zoals het fort Belgica, het strand Pantai Lasiana en het Dingin-meer.

5. Kupang heeft een tropisch klimaat met veel regen.

De stad Kupang ligt op het eiland Timor en heeft een tropisch klimaat met veel regen. Het is een vrij kleine stad met ongeveer 130.000 inwoners. Het weer is hier het hele jaar door aangenaam en er is altijd voldoende regen. Kupang is een rustige stad en er is weinig criminaliteit.

In conclusion, it can be said that Kupang is a city located on the island of Timor! This is a fact that is not well known by many people, but it is definitely an interesting piece of information.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Het antwoord is : 

Timor

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Feb 18, 2023 by admin (886k points)
0 votes
3 answers
asked Feb 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Apr 6 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Apr 6 by admin (886k points)
...