0 votes
by (886k points)

De Britse nieuwszender BBC is de grootste en meest prestigieuze nieuwsorganisatie ter wereld. Het Amerikaanse CNN is de tweede grootste. Beide zenders zijn toonaangevend als het gaat om het brengen van nieuws en informatie over de wereld. CNN is een zusterbedrijf van de Britse zender.

Het antwoord is : 

BBC World

1. Hoe is CNN ontstaan?

CNN is ontstaan in 1980, toen Amerika werd geconfronteerd met een aantal grote internationale problemen. Het was duidelijk dat er behoefte was aan een nieuwszender die zich zou richten op het brengen van objectieve en snelle nieuwsberichten. Daarom besloten Ted Turner en Reese Schonfeld samen te werken aan het opzetten van een nieuwszender die wereldwijd zou uitzenden. CNN werd dan ook snel populair, vanwege de snelheid waarmee het nieuws werd gebracht. Tegelijkertijd was het een van de eerste nieuwszenders die 24 uur per dag uitzond. Dit betekende dat er altijd wel iemand was die het nieuws kon volgen, waaronder veel mensen die in andere tijdzones leven. In de jaren die volgden, groeide CNN uit tot een van de grootste nieuwszenders ter wereld. Het bedrijf kwam in handen van Rupert Murdoch, die er vervolgens Fox News bij begon. Tegenwoordig zijn CNN en Fox News de twee grootste nieuwszenders in de Verenigde Staten.

2. Hoe is de Britse nieuwszender ontstaan?

De Britse nieuwszender is de tegenhanger van het Amerikaanse CNN. Het was namelijk een reactie op de manier waarop CNN het nieuws aan de wereld bracht. Terwijl CNN een sterker Amerikaans accent had, moest de Britse nieuwszender een meer internationaal gericht nieuwsstation zijn. Dit is ontstaan doordat de eigenaar van Sky News, Rupert Murdoch, ervoor koos om Sky News op te richten na de Amerikaanse inval in Irak in 2003. Murdoch wilde namelijk een nieuwszender die breder internationaal was georiënteerd dan CNN. Het was de bedoeling dat Sky News de Britse versie van CNN zou worden. Het is interessant om te zien hoe deze twee nieuwszenders zich in de loop der jaren hebben ontwikkeld. CNN is namelijk steeds meer Amerikaans georiënteerd geworden, terwijl Sky News erin is geslaagd om zich internationaal te positioneren. Dit kan verklaard worden door de verschillende eigenaars van deze nieuwszenders. Murdoch is namelijk een sterke media-magnate die zijn eigen nieuwsagenda heeft. Dit is in contrast met CNN, dat eigendom is van Turner Broadcasting System, die een dochteronderneming is van Time Warner. Turner Broadcasting System is minder gericht op het maken van winst en heeft een meer traditionele journalistieke achtergrond. Dit heeft er dus voor gezorgd dat Sky News zich steeds meer op het maken van winst heeft gericht, terwijl CNN juist steeds meer traditioneel is gaan werken.

3. Wat is het verschil tussen de twee nieuwszenders?

Het verschil tussen de twee nieuwszenders is dat de Britse nieuwszender een stuk formeler is en de Amerikaanse nieuwszender een stuk lossere sfeer heeft. De Belangrijkste verschillen zijn echter de aandacht die de twee nieuwszenders besteden aan het nieuws en de manier waarop ze het nieuws brengen. De Britse nieuwszender pagina's zijn doorgaans gevuld met een opmerkelijk aantal artikelen over het Verenigd Koninkrijk, met name over politiek en economie. De Amerikaanse nieuwszender pagina's hebben een mix van Amerikaanse en internationale nieuwsartikelen, maar de nadruk ligt toch wel op het laatste. Het Verenigd Koninkrijk krijgt vaak maar weinig aandacht in de Amerikaanse nieuwszender. In termen van de manier waarop het nieuws wordt gebracht, is de Britse nieuwszender een stuk formeler dan de Amerikaanse nieuwszender. De Britse nieuwslezer is vaak in het pak en leest het nieuws op een ernstige toon. De Amerikaanse nieuwslezer is vaak casual gekleed en brengt het nieuws op een vriendelijkere toon. Dit maakt de Amerikaanse nieuwszender een stuk toegankelijker voor het grote publiek.

4. Welke nieuwszender is beter?

In de Verenigde Staten wordt vaak beweerd dat de Britse nieuwszender BBC de tegenhanger is van het Amerikaanse CNN. Sommigen zeggen dat dit komt omdat beide nieuwszenders een internationaal bereik hebben en bekend zijn om hun hoge kwaliteit journalistiek. Anderen zeggen dat het een generalisatie is die niet helemaal klopt. Er zijn een aantal verschillen tussen de twee nieuwszenders. De BBC is een publieke nieuwszender die wordt gefinancierd door de Britse overheid. CNN is een commerciële nieuwszender die wordt gefinancierd door advertenties. Dit betekent dat de BBC niet afhankelijk is van advertentie-inkomsten en dus niet onder druk staat om bepaalde soorten nieuws te brengen die aantrekkelijk zijn voor adverteerders. De BBC heeft ook een striktere richtlijn voor objectiviteit dan CNN. De BBC eist dat hun journalisten hun persoonlijke mening over het nieuws uit de weg laten en dat ze de feiten zo neutraal mogelijk rapporteren. CNN staat iets toe wat ze "editorializing" noemen, wat betekent dat presentatoren hun mening over het nieuws kunnen uitspreken. Sommigen zeggen dat dit een voordeel is, omdat het de kijkers een beter beeld geeft van wat er gebeurt. Anderen zeggen dat het een nadeel is, omdat het de kijkers een beperkter beeld geeft van wat er gebeurt. Uiteindelijk is het moeilijk om te zeggen welke nieuwszender beter is. Het hangt af van wat je belangrijk vindt in een nieuwszender. Als je belangrijk vindt dat de nieuwszender onafhankelijk is en dat de journalisten hun persoonlijke meningen uit de weg laten, is de BBC waarschijnlijk de nieuwszender voor jou. Als je echter liever een nieuwszender kijkt die wat meer persoonlijk

5. Waarom kijken mensen naar bepaalde nieuwszenders?

Mensen kijken naar bepaalde nieuwszenders voor verschillende redenen. Sommigen kijken naar de nieuwszender die hun land vertegenwoordigt, zoals de Britse nieuwszender voor mensen in het Verenigd Koninkrijk. Anderen kijken naar nieuwszenders die bekend staan om hun onafhankelijke verslaggeving, zoals het Amerikaanse CNN. Sommigen kijken ook naar nieuwszenders die een bepaalde politieke stellingname hebben, zoals de Al Jazeera nieuwszender die bekend staat om zijn pro-Islamistische verslaggeving. Veel mensen kijken ook naar nieuwszenders omdat ze een bepaalde reputatie hebben opgebouwd. De Britse nieuwszender heeft bijvoorbeeld een reputatie opgebouwd om zijn onbevooroordeelde verslaggeving, terwijl het Amerikaanse CNN bekend staat om zijn wereldwijde verslaggeving. Sommige mensen kiezen ervoor om verschillende nieuwszenders te bekijken om een verscheidenheid aan persoonlijke voorkeuren tegemoet te komen. Ten slotte kijk ook veel mensen gewoon naar de nieuwszender die het best uitzendt in hun regio. Dit is vaak afhankelijk van welke nieuwszender het meest wordt bekeken in hun land of regio. In sommige gebieden is dit simpelweg een kwestie van het feit dat de enige beschikbare nieuwszender gewoon de beste is. In andere gebieden is het echter ook mogelijk dat er verschillende nieuwszenders beschikbaar zijn, maar dat mensen gewoon de voorkeur geven aan een bepaalde nieuwszender vanwege persoonlijke voorkeuren.

De Britse nieuwszender Sky News is de tegenhanger van het Amerikaanse CNN. Sky News is een 24-uurs nieuwszender die wordt uitgezonden in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De zender heeft ook een internationaal publiek.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

Het antwoord is : 

BBC World

0 votes
by (886k points)

deze britse nieuwszender is de tegenhanger van het amerikaanse cnn 8 letters

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
1 answer
asked Feb 5, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
0 votes
1 answer
...