0 votes
by (886k points)

"Wie was van 1974 tot 1982 bondskanselier van Duitsland?"

Willi Brandt was van 1974 tot 1982 bondskanselier van Duitsland. Hij was lid van de Social Democratic Party (SPD). Brandt werd geboren in 1913 in Lübeck als zoon van een Duitse moeder en een Noorse vader. Hij groeide op in Berlijn en sloot zich in 1930 aan bij de Communistische Partij van Duitsland (KPD). Echter, in 1933 verliet hij de KPD wegens hun loyaliteit aan de Sovjet-Unie en ging hij naar Oslo om zijn vaderland te ontvluchten.

 Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (Hamburg, 23 december 1918 – aldaar, 10 november 2015) was een Duits politicus van de SPD, econoom en bondskanselier van Duitsland van 1974 tot 1982.

De periode-Schmidt viel ongeveer samen met de ambtstermijn in Frankrijk van president Giscard d'Estaing. De twee konden het uitstekend samen vinden, en de "as Parijs-Bonn" in de Europese politiek functioneerde als nooit tevoren.

 SPD-leider Helmut Schmidt wordt in 1974 bondskanselier van Duitsland.

In 1972, de Duitse Bondsrepubliek was geteisterd door de Oliecrisis. De Duitse sociale democratische partij, onder leiding van Willy Brandt, had hierdoor moeite het tij te keren. In 1974 kwam het dan ook tot een verkiezingsoverwinning voor de Christen-Democratische Unie (CDU) onder leiding van Helmut Schmidt. De SPD kwam met een nederlaag te staan, waarna Brandt afgetreden is. De Bondsrepubliek kende hierna twee coalities: de linkse 'Rote Koalition' van de SPD met de FDP en de rechtse 'Schwarze Koalition' van de CDU met de FDP. In 1982 was het weer de beurt aan de Christen-Democraten om de coalitie voort te zetten, dit keer met de FDP.

 In 1981 wordt hij opvolger door Christdemocratische Kanselier Helmut Kohl.

Bondskanselier Helmut Schmidt was van 1974 tot 1982 bondskanselier van Duitsland. In 1981 werd hij opvolger door Christdemocratische Kanselier Helmut Kohl. Schmidt was een voormalige leden van de Nazi-partij en de SS. Hij was ook lid van de Christen-Democratische Unie, de huidige Duitse regeringspartij. Schmidt stond bekend om zijn realistische en soms cynische kijk op politiek. Hij was een goed voorbeeld van een Europese leider die zijn eigen land voor zijn Europese idealen zou opofferen.

 Schmidt was een voorstander van een sociale markteconomie.

Willy Brandt, die van 1969 tot 1974 bondskanselier was, was een voorvechter van een sociale markteconomie. Hij had de West-Duitse economie geherstructureerd met behulp van de televisie, en de Duitse Unie had de Ost-Mark omarmd. Daarnaast had Brandt de nucleaire wapenopbouw gestopt en was hij bezig geweest om de NATO te hervormen. Helmut Schmidt, die Brandt in 1974 opvolgde, was eveneens een voorstander van een sociale markteconomie. Schmidt had een aantal hervormingen doorgevoerd, waaronder de privatisering van de Duitse spoorwegen en de post, en had ook de Duitse wetenschap en technologie gestimuleerd. Schmidt was ook voorstander van een Europees monetair stelsel en had de Europese Unie gesteund. 3. Schmidt was een voorstander van een sociale markteconomie Schmidt was een voorstander van een sociale markteconomie, en had verschillende hervormingen doorgevoerd om deze in de praktijk te brengen. Hij had bijvoorbeeld de Duitse spoorwegen en de post privatiseerd, en had ook de Duitse wetenschap en technologie gestimuleerd.

 Hij was tegen het verdrag van Maastricht.

Helmut Schmidt was de Duitse bondskanselier van 1974 tot 1982. Hij was een voormalig lid van de SPD en stond voor een sociaaldemocratische hervorming van de Duitse maatschappij. Hij was echter tegen het verdrag van Maastricht, omdat hij vond dat dit te veel beperkingen opleverde voor de Duitse soevereiniteit. Schmidt bekritiseerde het verdrag dan ook publiekelijk en riep op tot een referendum over het verdrag. Dit leidde ertoe dat het verdrag in Duitsland niet werd ratificeerd en Maastricht nooit van kracht werd.

 Hij overleed in 2015 op 96-jarige leeftijd.

Willy Brandt was van 1974 tot 1982 bondskanselier van Duitsland. Hij overleed in 2015 op 96-jarige leeftijd. Brandt was een groot voorvechter van de Europese eenwording en maakte daarom ook deel uit van de Europese Commissie. Hij was ook actief in de internationale strijd tegen het communisme en deed veel werk om de verhoudingen tussen Oost- en West-Duitsland te verbeteren. Brandts beleid stond bekend als sociaal-democratisch en hij probeerde de kloof tussen arm en rijk te verkleinen. Hij was ook een voorvechter van de milieubescherming en probeerde de industrie aan te moedigen om meer duurzame energiebronnen te gebruiken. Brandt overleed in 2015 na een lange ziekte. Hij was 96 jaar oud.

Hoeveel weet je over de man die acht jaar lang de leider van West-Duitsland was? Wie was van 1974 tot 1982 bondskanselier van Duitsland? Helmut Schmidt was een belangrijke politieke leider in de jaren 1970 en 1980. Hij was een voorvechter van een sterke West-Duitse economie en een toenemende Europese integratie. Schmidt was ook een kritische stem in het debat over de Duitse hereniging. Na zijn aftreden als bondskanselier bleef Schmidt een invloedrijke politieke stem in Duitsland.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

 Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (Hamburg, 23 december 1918 – aldaar, 10 november 2015) was een Duits politicus van de SPD, econoom en bondskanselier van Duitsland van 1974 tot 1982.

De periode-Schmidt viel ongeveer samen met de ambtstermijn in Frankrijk van president Giscard d'Estaing. De twee konden het uitstekend samen vinden, en de "as Parijs-Bonn" in de Europese politiek functioneerde als nooit tevoren.

0 votes
by (886k points)
Helmut Heinrich Waldemar Schmidt (Hamburg, 23 december 1918 – aldaar, 10 november 2015) was een Duits politicus van de SPD, econoom, en bondskanselier van Duitsland van 1974 tot 1982.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
1 answer
0 votes
0 answers
asked Oct 1, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 30, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Feb 26, 2023 by admin (886k points)
...