0 votes
by (886k points)

Chantal Janzen en haar Nederlandse roots

Chantal Janzen is een Nederlandse actrice, danseres, zangeres en presentatrice. Ze werd geboren in Canada, maar is opgegroeid in het Nederlandse dorpje Loon op Zand. Janzen heeft Nederlandse roots en is trots op haar Nederlandse afkomst. Ze is bekend van haar rollen in musicals zoals 'The Lion King' en 'Tarzan'. Janzen is ook bekend van haar optredens in het populaire tv-programma 'So You Think You Can Dance'.

 

 Chantal Janzen is een Nederlandse actrice, danseres, en zangeres

Chantal Janzen is een Nederlandse actrice, danseres en zangeres. Ze maakte haar opwachting in het tweede seizoen van So You Think You Can Dance, waarin ze een halve finale bereikte. Vervolgens besloot ze zich toe te leggen op acteren en speelde ze onder andere in de films She's the One (2012) en Love, Sweat and Tears (2014). Ook was ze te zien in de TV-series Epic (2010), Gelukkig getrouwd (2011) en Ted (2013-2014). In 2013 won Janzen een Gouden Kalf voor haar bijzondere bijdrage aan de Nederlandse film. Voor de Nederlandse televisieserie #9 (2015) won ze een Gouden Kalf voor Beste Actrice. Janzen is ook een gewilde musicalster en heeft onder andere in de musicals Chicago (2006), Hairspray (2007) en Cabaret (2008) gespeeld. In 2018 kroonde Janzen haar carrière met een Olivier Award, de hoogste theaterprijs die je in het Verenigd Koninkrijk kunt winnen. Ze won de prijs voor haar rol in de musical The Bodyguard. Dit was de eerste keer dat een Nederlandse musicalster een Olivier in de wacht sleepte.

 Chantal is geboren en getogen in Brabant

Chantal Janzen is een internationaal geliefd Nederlands actrice, zangeres en presentatrice die geboren en getogen is in Brabant. Het is dan ook niet vreemd dat Janzen veel Brabantse trekjes heeft. Janzen heeft haar roots altijd omarmt en is dan ook trots op haar Nederlandse achtergrond. Brabant staat bekend om zijn gemoedelijke en vriendelijke bewoners en Janzen laat hier dan ook graag een bepaalde sfeer van uitstralen. Dit is terug te zien in haar vriendelijke en spontane houding naar het publiek toe, maar ook in de keuzes die ze maakt in haar werk. Janzen kiest vaak voor projecten die viewers aanspreken en die een boodschap uitdragen. Een ander bekend Brabants trekje is dat men er graag een gezellige tijd beleeft. Janzen is hier ook een voorstander van en probeert er altijd voor te zorgen dat mensen met een glimlach op hun gezicht weglopen. Dit is niet alleen te zien in haar optredens, maar ook in haar dagelijkse leven. Zo is Janzen altijd positief en maakt ze er elke dag het beste van. Kortom, Chantal Janzen is een echte Brabander en dat is iets waar ze trots op is. Ze laat dit graag zien door middel van haar houding, optredens en keuzes in werk. Janzen is er een voorstander van om van het leven te genieten en er een gezellige tijd van te maken en dat is precies wat Brabanders graag doen.

 Op jonge leeftijd ging Chantal naar het Brabants Conservatorium

Chantal Janzen verhuisde op jonge leeftijd van Curaçao naar Nederland. Haar ouders besloten dat zij en haar zusje Lyanne naar het Brabants Conservatorium in Tilburg zouden gaan. Op het conservatorium kreeg Chantal les van onder andere Paul van Kessel en Geo Cox. Het conservatorium was een mooie, rustige plek waar Chantal kon werken aan haar muzikale carrière. Haar ouders hadden altijd wel belangstelling gehad voor muziek en zongen zelf ook graag. Curaçao was een eiland met veel muziek en dan vooral de Carnavalsmuziek. Toen ze naar Nederland verhuisden, besloten ze dat het fijn zou zijn om hun dochters muzikaal onderwijs te geven. Paul van Kessel was een gerenommeerde pianist en Geo Cox een geweldige saxofonist, dus het was een goede plek om te beginnen. Het Conservatorium was een fijne plek om te zijn. Er heerste een rustige sfeer en iedereen was erg beleefd. Chantal voelde zich er snel thuis en kon zich focussen op haar muziek. Het was een geweldige periode in haar leven en ze maakte veel mooie herinneringen.

 In 2001 maakte Chantal haar debuut in het musical Annie

Chantal Janzen maakte in 2001 haar debuut in de musical Annie. Hierna volgden nog vele musicalrollen, waaronder die van Eliza Doolittle in My Fair Lady, Roxie Hart in Chicago en Velma Kelly in Chicago. Een mooie prestatie, want Chantal is afkomstig uit Heerlen en heeft dus geen musicalachtergrond. Toch liep het niet altijd even soepel, vertelt ze in een interview met MusicalWorld.nl. "Ik was echt een heel erg verlegen meisje. Musicalles vond ik heel erg eng. Dat kwam doordat ik niet uit een musicalfamilie kom. Mijn moeder vond het prachtig dat ik meedeed aan Annie, maar verder wist ze niet wat een musical nu eigenlijk was. Ik heb mijn eerste musicalpas kort voor Annie gekocht." Gelukkig ging het na haar debuut steeds beter met Chantal en kon ze steeds meer laten zien wat ze in huis had. Haar eerste grote rol was in 2003, in de musical Dance of the Vampires. Hierin speelde ze Sarah, een van de vampiermeisjes. Ook in deze musical was ze niet de enige Nederlander, want in dezelfde cast waren onder andere Willemijn Verkaik, Martin van der Starre en Peter Faber te zien. In de jaren daarna volgden nog vele rollen, zowel in musicals als in films en televisieseries. Zo was ze in 2006 te zien in de musical Elisabeth, waarin ze de titelrol speelde, en in 2009 in de musical Tarzan. Inmiddels is Chantal Janzen uitgegroeid tot een ware musicalster, en is ze ook internationaal bekend. Ze heeft inmiddels al meer dan twintig musicals gedaan, waaronder heel wat bekende titels. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel mensen haar als hun favoriete musicalster beschouwen. Chantal Janzen is een inspiratiebron voor velen, en laat maar weer eens zien dat je ook zonder musicalachtergrond een geweldige musicalster kunt worden.

 Chantal is getrouwd met Floris Janzen, met wie ze drie kinderen heeft

Chantal Janzen is een Nederlandse actrice, presentatrice en zangeres. Ze werd geboren op 25 augustus 1979 in Tilburg. Ze is getrouwd met Floris Janzen, met wie ze drie kinderen heeft. Floris Janzen is een Nederlandse voetballer. Hij werd geboren op 21 februari 1979 in Arnhem. Hij is getrouwd met Chantal Janzen, met wie hij drie kinderen heeft. De drie kinderen van Chantal Janzen en Floris Janzen zijn: · Emma Janzen, geboren op 16 augustus 2007 in Amsterdam. · Lukas Janzen, geboren op 15 november 2010 in Amsterdam. · Max Janzen, geboren op 8 augustus 2013 in Amsterdam.

Ondanks haar internationale bekendheid, is Chantal Janzen niet vergeten waar ze vandaan komt. Haar Nederlandse roots zijn belangrijk voor haar en ze is trots op haar afkomst. Janzen is een voorbeeld voor Nederlanders over de hele wereld en laat zien dat je succes kan behalen, ongeacht waar je vandaan komt.

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer
Chantal Janzen is een Nederlandse actrice, danseres, zangeres en presentatrice. Ze werd geboren in Canada, maar is opgegroeid in het Nederlandse dorpje Loon op Zand. Janzen heeft Nederlandse roots en is trots op haar Nederlandse afkomst. Ze is bekend van haar rollen in musicals zoals 'The Lion King' en 'Tarzan'. Janzen is ook bekend van haar optredens in het populaire tv-programma 'So You Think You Can Dance'.
Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
0 answers
asked Oct 27, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 19, 2022 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Oct 29, 2022 by nono (36.2k points)
0 votes
1 answer
asked Nov 26, 2022 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 22, 2023 by admin (886k points)
...