0 votes
by (886k points)

De schrijver van de boeken over Mary Poppins

In De schrijver van de boeken over Mary Poppins gaan we in op het leven van de schrijfster achter de beroemde boekenreeks, P.L. Travers. Het is een kijkje in het leven van een vrouw die erg gehecht was aan haar werk en haar personage, en die moeite had om haar boeken over te dragen aan Walt Disney voor een filmadaptatie. Het verhaal gaat over het conflict tussen kunst en commerce, en hoe moeilijk het soms is om je werk aan iemand anders toe te vertrouwen. P.L. Travers was een uniek personage, en dit verhaal geeft een interessant kijkje in haar leven.

 

 Wie is de schrijver van de boeken over Mary Poppins?

P.L. Travers is de schrijver van de boeken over Mary Poppins. Ze is geboren op 9 augustus 1899 in Australië, en overleed in Londen op 23 april 1996. Ze heeft negen Mary Poppins-boeken geschreven, van 1934 tot 1988. De Mary Poppins-boeken gaan over een kindermeisje dat wonderbaarlijke krachten heeft. Ze woont in Londen, en brengt veel tijd door in het park met de twee kinderen van haar baas, Mr. Banks. Het eerste boek, Mary Poppins, vertelt het verhaal van hoe ze in dienst komt bij Mr. Banks, en hoe ze de kinderen leert om respect te hebben voor anderen, en om goed te zijn. In het tweede boek, Mary Poppins komt terug, gaan Mary en de kinderen op avontuur in het park. Ze leren over verschillende dieren, en hoe ze moeten opletten voor gevaarlijke situaties. Het derde boek, Mary Poppins in het park, gaat over hoe Mary en de kinderen een nieuw huis krijgen, en hoe ze moeten wennen aan het leven in Londen. De Mary Poppins-boeken zijn bedoeld voor kinderen van alle leeftijden. Ze zijn spannend, maar ook grappig, en leren de lezers veel over respect, vriendschap, en het leven in het algemeen.

 Hoeveel boeken over Mary Poppins zijn er?

P.L. Travers schreef in totaal 8 boeken over Mary Poppins. Haar eerste boek, Mary Poppins, verscheen in 1934. In 1938 schreef ze het tweede boek, Mary Poppins Comes Back. Het derde boek, Mary Poppins Opens the Door, kwam uit in 1943 en het vierde boek, Mary Poppins in Cherry Tree Lane, in 1947. Het vijfde boek, Mary Poppins in the Park, kwam uit in 1952, gevolgd door het zesde boek, Mary Poppins from A to Z in 1962. Het laatste boek in de serie, Mary Poppins in de Zevende Hemel, kwam uit in 1988. Dit waren de laatste boeken die Travers schreef over Mary Poppins.

 Welke andere boeken heeft de schrijver geschreven?

P.L. Travers was niet alleen de schrijver van de boeken over Mary Poppins, maar ook van vele andere boeken. In totaal heeft zij 32 boeken geschreven, waarvan de meeste voor volwassenen en kinderen zijn. Haar boeken gaan over allerlei verschillende onderwerpen, van sprookjes tot biografieën. Sommige van haar bekendste werken, naast de Mary Poppins-boeken, zijn onder andere "I Go by Sea, I Go by Land" (1941) en "One Jump Ahead of My Shadow" (1957). P.L. Travers was een Australische schrijfster die vooral bekend werd door haar boeken over Mary Poppins. De eerste Mary Poppins-boek werd gepubliceerd in 1934 en sindsdien zijn er vele verhalen over deze beroemde Babysitter verschenen. Naast de Mary Poppins-boeken heeft Travers ook 32 andere boeken geschreven. Haar werken variëren van sprookjes tot biografieën en zijn zowel bedoeld voor volwassenen als kinderen. Sommige van haar andere bekende boeken zijn "I Go by Sea, I Go by Land" (1941) en "One Jump Ahead of My Shadow" (1957).

 Hoe is de schrijver bekend geworden?

De schrijver van de boeken over Mary Poppins is bekend geworden door zijn boeken over Mary Poppins. Zijn boeken zijn erg populair en hebben veel lezers. Ze zijn ook verfilmd en zijn erg goed ontvangen. Hij heeft veel prijzen gewonnen met zijn boeken en is erg bekend in de literaire wereld. Hij heeft ook veel boeken over andere onderwerpen geschreven, maar zijn boeken over Mary Poppins zijn het meest bekend.

 Waar is de schrijver vandaag de dag?

De schrijver die de boeken over Mary Poppins heeft geschreven is P.L. Travers. P.L. Travers is geboren op 9 augustus 1899 in Maryborough, Australië. Vandaag de dag is de schrijver 90 jaar oud en woont hij in Londen, Engeland. P.L. Travers heeft in zijn leven veel gereisd. Hij is onder andere naar Amerika, Canada, China, Japan en Rusland geweest. P.L. Travers is getrouwd en heeft drie kinderen.

De schrijver van de boeken over Mary Poppins, PL Travers, werd geboren in Australië in 1899 en overleed in England in 1996. Ze was een best-selling auteur en werkte als journaliste en actrice. Haar boeken werden vertaald in vele talen en zijn klassiekers in de jeugdliteratuur. PL Travers heeft een sterke band met Nederland. In de jaren '30 emigreerde ze naar Londen, waar ze een flat in Amsterdam kocht op de Herengracht. Op 6 april 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog, vluchtte ze met een kindermeisje en een huishoudelijke hulp naar Engeland. Haar Amsterdamse flat werd bezet door de nazi's. Na de oorlog wilde Travers terug naar Amsterdam, maar kwam er niet meer in. Haar flat aan de Herengracht is

1 Answer

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

De schrijver van de boeken over Mary Poppins

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Jun 3, 2023 by admin (886k points)
0 votes
0 answers
asked Sep 16, 2023 by admin (886k points)
...