0 votes
by (886k points)
edited by

"Hoe heet het betwiste gebied in het noorden van India?"

Het noorden van India is het thuisland van verschillende etnische groepen en stammen. Er is een gebied dat bekendstaat als het betwiste gebied. Het betwiste gebied is een gebied dat niet echt toebehoort aan een specifieke staat, maar het wordt beheerd door verschillende landen. Het gebied is ongeveer tweeduizend vierkante kilometer groot en het wordt bewoond door ongeveer driehonderd verschillende stammen.

KASJMIR

 Jammu en Kasjmir of (verkort) Kasjmir is een gebied in het noordelijk gedeelte van het Indische subcontinent.

 Door de Britse kolonisten werd het gebied Kashmir genoemd.

De Britse kolonisten die het gebied in het noorden van India bezetten, noemden het Kashmir. Dit was de naam die ze aan het gebied gaven en de naam die geleidelijk aan door de hele wereld werd gebruikt. Het gebied was echter al bewoond door mensen voordat de Britse kolonisten er kwamen. De inwoners van het gebied hadden hun eigen naam voor het gebied en noemden het niet Kashmir. De Britse kolonisten besloten om het gebied Kashmir te noemen omdat ze vonden dat de naam Kashmir een mooiere naam was dan de naam die de inwoners van het gebied gebruikten. De inwoners van het gebied vonden echter dat de Britse kolonisten het gebied een verkeerde naam gaven en dat de naam Kashmir niet de ware naam van het gebied was. De twee groepen, de inwoners van Kashmir en de Britse kolonisten, begonnen toen een discussie over welke naam het gebied eigenlijk zou moeten hebben. De discussie duurde jaren en er werd nooit echt een oplossing gevonden. Uiteindelijk accepteerden de inwoners van het gebied de naam Kashmir omdat de naam in de hele wereld bekend was geworden en omdat ze niet wilden dat het gebied anoniem zou zijn. De situatie is nu echter veranderd. Er is een groep mensen die steeds vaker de oorspronkelijke naam van het gebied gebruikt en die steeds vaker eist dat het gebied weer de oorspronkelijke naam krijgt. Dit is een heet hangijzer in het gebied en de discussie is nog steeds niet beslecht.

 De bevolking van het gebied is echter vooral Hindoestaans.

Het betwiste gebied in het noorden van India wordt voornamelijk bewoond door Hindoestanen. De meeste mensen wonen in dorpen en kleine steden en leven van landbouw of handel. Het gebied kent echter ook een aantal grote steden, waaronder Srinagar, de hoofdstad van Jammu en Kashmir. De hindoestaanse bevolking van het gebied is echter niet monolithisch. Er zijn verschillende etnische groepen, waaronder Kashmiri Pandits, Gujjars en Bakarwals. Elke groep heeft een eigen cultuur en talen. sommige Hindoestanen zijn ook bekeerlingen tot Islam of Christendom. De bevolkingsgroepen kunnen onderling echter verdeeld zijn over politieke kwesties. Hindoestanen die voorstander zijn van de unificatie met India worden soms beschouwd als vijanden door diegenen die voor een onafhankelijk Kashmiri streven. Dit leidt soms tot geweld en escalatie van de tensions in het gebied.

 Het gebied is van strategisch belang voor India en Pakistan.

Het gebied in het noorden van India dat betwist is tussen India en Pakistan wordt door beide landen Tuckey Point genoemd. Het gebied is van strategisch belang voor India en Pakistan. India claimt het gebied op grond van de uitgestrektheid van haar territoriale wateren enPakistan claimt het op grond van zijn economische activiteiten in de regio. Tuckey Point is een klein stukje grond dat aan de noordkust van India ligt. Het gebied is slechts 320 vierkante kilometer groot. India en Pakistan delen een grens van meer dan 7.000 kilometer en hebben beide een kustlijn van meer dan 5.000 kilometer. Tuckey Point is slechts een klein deel van hun gebieden. Toch is het gebied van strategisch belang voor beide landen. India claimt het gebied op grond van de uitgestrektheid van haar territoriale wateren. Het gebied ligt aan de Indische Oceaan en het is een belangrijke toegangspoort tot de havenstad Mumbai. Pakistan claimt het op grond van zijn economische activiteiten in de regio. Het gebied ligt aan de Arabische Zee en is een belangrijke toegangspoort tot de havenstad Karachi. Beide landen hebben militaire posten in het gebied opgesteld. India heeft een klein legerpost en Pakistan heeft een marinebasis. In april 2014 zijn er zeven soldaten van Pakistan omgekomen toen hun helikopter neerstortte in het gebied. India en Pakistan hebben sindsdien geen militaire confrontaties meer in het gebied gehad. Het gebied is ook van belang voor de visserij. Beide landen vissen in het gebied en de vissoorten zijn van economisch belang voor beide landen. India exporteert vis naar Europa en de Verenigde Staten en Pakistan exporteert vis naar het Midden-Oosten. In september 2012 hebben India en Pakistan overeengekomen om het gebied als een vrijhandelszone te gebruiken. Dit betekent dat bedrijven

  In 1947 werd het gebied officieel onderdeel van India.

  The reason for the dispute lies in the fact that the area has a Muslim majority, while India is a Hindu majority country. The Muslims of the area felt that they would be oppressed by the Hindu majority and wanted to become part of Pakistan. The Hindu population of the area felt that they would be oppressed by the Muslim majority and wanted to remain part of India. This led to a lot of violence between Hindus and Muslims in the area. In 1947, the British decided to give the area to India, because they thought that India would be able to protect the Muslims better than Pakistan. This led to more violence between Hindus and Muslims. In 1948, the Indian army moved into the area to try to stop the violence. This resulted in even more violence and a lot of people were killed. In 1949, a ceasefire was agreed upon and the area was divided between India and Pakistan.

  Sinds 1947 zijn er vele oorlogen en conflicten over Kashmir geweest.

 In 1947, toen India zich net had losgemaakt van de Britse koloniën, was Kashmir een van de eerste gebieden die onafhankelijkheid verklaarde. Dit bracht onmiddellijk problemen met zich mee, want Pakistan, dat zich net had losgemaakt van India, rekende Kashmir toe aan zijn religie, islam. Een conflicten ontstond, en de onafhankelijke staat werd snel geconfronteerd met twee gewapende mogendheden. In 1948 viel Pakistan Kashmir binnen, maar de VN stuurde troepen in om de vrede te bewaren. In de daaropvolgende jaren kwam het vaak tot geweld, en in 1965 vond er zelfs een oorlog tussen India en Pakistan plaats over Kashmir. In 1971 kwam het weer tot geweld, en dit keer werden duizenden mensen gedood. In 1999 kwam het weer tot geweld, en dit keer werden honderden mensen gedood. In 2003 kondigden India en Pakistan aan dat ze bezig waren met vredesbesprekingen, maar er is nog steeds geen einde in zicht.

The disputed territory in the north of India is called Ladakh. Ladakh is a region in the Indian state of Jammu and Kashmir that borders Tibet, Pakistan, and Xinjiang.

2 Answers

0 votes
by (886k points)
edited by
 
Best answer

 Jammu en Kasjmir of (verkort) Kasjmir is een gebied in het noordelijk gedeelte van het Indische subcontinent.

0 votes
by (886k points)

hoe heet het betwiste gebied in het noorden van india

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
0 votes
3 answers
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
0 votes
2 answers
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
...