0 votes
by (886k points)

"What is the old name of the current Ethiopia?"

Etië was een van de eerste Afrikaanse staten die zich ontwikkelde. De hoofdstad was Aksum en de taal was Ge'ez. De staat was een van de grootste en meest succesvolle van de klassieke wereld. Het was een van de vier grootste en rijkste Monarchieën in de wereld. Het had een eigen munten, wetenschap, astronomie en een eigen schrift. Het was een kruispunt van handel met Arabia, Zuid-Afrika, India en China. De staat veroverde vele naburige gebieden, waaronder Egypte, en had een grote invloed in de regio. De staat viel echter in de 10e eeuw uiteen, en sindsdien is het gebied van Etiopië geleidelijk aan veranderd.

(Itiopia) is sedert 1941, toen het land door de Britse legers werd bevrijd, de officiële naam van het keizerrijk, dat tot 1936 (toen het door Italië werd geannexeerd) als Abessinië bekend stond (z verder Abessinië en Aethiopië).

De huidige Ethiopië heette vroeger Abessinië

Dit komt omdat, toen het Italiaanse Rijk een kolonisatiepoging in Ethiopië ondernam in de jaren 1930, het land een andere naam had. De Italiaanse kolonisten noemden het land Abessinië, afgeleid van het Arabische woord 'Abesin', dat 'het land van de zwarte mensen' betekent. De Ethiopische bevolking heeft de naam Abessinië echter nooit aangenomen en is altijd gesteund door de Verenigde Naties met de benaming Ethiopië. In de jaren 1970 werd de Derg-regering, die in Ethiopië aan de macht was, officieel verantwoordelijk voor de naamswijziging van het land van Abessinië naar Ethiopië.

Abessinië was een kolonie van Italië

Between 1895 and 1935, Ethiopia was known as Abessinia. It was an Italian colony during that time, and the name change was part of Italy's effort to establishes its presence in the area. Abessinia was one of several African colonies that Italy acquired during the late 19th and early 20th centuries. The others included Eritrea, Somalia, and Libya. Italy's colonial ambitions in Africa were fueled by a number of factors. One was the desire to establish new markets for Italian goods and services. Another was the belief that Italy needed colonies in order to be a great power. Additionally, some Italians saw the acquisition of colonies as a way to address social and economic problems at home. The Italian colonization of Ethiopia began in 1885, when Italian troops occupied the port city of Massawa. Italian forces then moved inland, and in 1896 they suffered a crushing defeat at the Battle of Adwa. This victory allowed Ethiopia to maintain its independence, but it also strengthened Italy's resolve to conquer the country. In October 1935, Italy invaded Ethiopia again. This time, the Italian forces were successful in defeating the Ethiopians, and they annexed the country into their empire. Ethiopia was renamed Italian East Africa, and it remained under Italian control until 1941, when British troops liberated the country during World War II.

Abessinië kwam in 1936 weer onder Ethiopische soevereiniteit

Ethiopië kent een rijke en complexe geschiedenis. Het huidige land is ontstaan door een aantal kleine koningrijken en sultanaten die in de loop van de tijd samengevoegd zijn. Een van deze koninkrijken was Abessinië, dat in 1936 weer onder Ethiopische soevereiniteit kwam. Abessinië was een van de oudste koninkrijken in Ethiopië, en kwam in de vierde eeuw voor Christus tot stand. Het koninkrijk bestond uit een aantal verschillende etnische groepen, waaronder de Amhara, de Tigray en de Oromo. In de zevende eeuw namen de Arabieren het koninkrijk over, waarna Abessinië een vasalstaat van het Omajjadische Rijk werd. In de elfde eeuw werd Abessinië weer onafhankelijk, en kwam het onder leiding van de Zagwe-dynastie. De Zagwe-dynastie heerste over Abessinië tot in de dertiende eeuw, toen de Solomonic-dynastie aan de macht kwam. De Solomonic-dynastie was een dynastie van Amhara-koningen, en regeerde over Abessinië tot in de negentiende eeuw. In de negentiende eeuw werd Abessinië opnieuw onafhankelijk, maar kwam het snel onder Britse en Italiaanse invloed. In 1896 viel het Italiaanse leger het land binnen, en werd Abessinië een Italiaans kolonie. In 1936 werd Abessinië weer onder Ethiopische soevereiniteit gebracht, en kreeg het de huidige naam: Ethiopië.

Het land kwam in 1941 opnieuw onder Italiaans bestuur

Ethiopia was originally called Abyssinia. The name was changed in 1935 to Ethiopia, after the country was invaded by Italy. Abyssinia was the ancient name given to the area that is now Ethiopia and Eritrea. It is thought to derive from the Arabic word abyss, meaning "a deep place".

Na de Tweede Wereldoorlog kwam Abessinië weer onder Ethiopische soevereiniteit

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog kwam Abessinië weer onder Ethiopische soevereiniteit. Dit kwam door verschillende politieke en militaire ontwikkelingen in de jaren erna. In 1941 werd Abessinië bezet door Italië. Deze bezetting duurde tot 1943, toen Ethiopië werd bevrijd door Britse troepen. Britse troepen zijn Abessinië binnengevallen vanuit Kenia en hebben de Italiaanse troepen uit het land verdreven. Nadat Abessinië was bevrijd, werd het weer onder Ethiopische soevereiniteit geplaatst. Dit was echter kortstondig, want in 1974 werd Abessinië opnieuw bezet door Italië. Dit gebeurde tijdens de Tweede Ethiopisch-Italiaanse Oorlog, die plaatsvond van 1974 tot 1991. In 1991 werd Abessinië eindelijk bevrijd door Ethiopische rebelgroepen en werd opnieuw onder Ethiopische soevereiniteit geplaatst.

De Ethiopische Republiek is het huidige Ethiopië. Het land heeft een rijke historie en werd vroeger bekend als Abyssinië. De naam Ethiopië komt van het Griekse woord Aithiopes, wat 'burnt-gezicht' betekent. Dit verwijst naar de donkere huid van de inwoners. De Abyssinische dynastie regeerde het land van 1270 tot 1974. In 1974 werd de republiek Ethiopië gesticht.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

(Itiopia) is sedert 1941, toen het land door de Britse legers werd bevrijd, de officiële naam van het keizerrijk, dat tot 1936 (toen het door Italië werd geannexeerd) als Abessinië bekend stond (z verder Abessinië en Aethiopië).

0 votes
by (886k points)

wat is de oude naam van het huidige ethiopie

0 votes
by (886k points)

Ethiopië is het oudste onafhankelijke land van Afrika, met zowat de langste opgetekende geschiedenis ter wereld. Tot aan de Tweede Wereldoorlog stond Ethiopië bekend onder de naam "Abessinië", hoewel het Keizerrijk Ethiopië reeds voor die tijd de officiële naam was van het land.

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
1 answer
asked Jul 13 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 28, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 29, 2023 by admin (886k points)
...