0 votes
by (886k points)

Ajax slaat Feyenoord in klassieker

• Ajax heeft Feyenoord met 2-0 verslagen in de eerste klassieker van het seizoen. Dankzij twee goals van Hakim Ziyech in de tweede helft werd de overwinning veiliggesteld voor de Amsterdammers. Feyenoord begon met veel druk naar voren, maar kon geen kansen creëren. De ruststand was dan ook 0-0. In de tweede helft kwam Ajax beter in de wedstrijd en na een goede aanval wist Ziyech de score te openen. Feyenoord kreeg hierna meer ruimte, maar kon de achterstand niet wegwerken. Ziyech maakte na een counter in de 90e minuut de eindstand van 2-0.

ajax wint van Feyenoord in een Memory Lane-achtige wedstrijd

Nederlandse voetbalclubs Ajax en Feyenoord hebben een aantal keer tegenovergestaan in de Eredivisie. In de historie van de twee clubs zijn er vele wedstrijden gespeeld, maar een wedstrijd die in het bijzonder is uitgelicht is de wedstrijd die plaatsvond op 4 maart 2012. In die wedstrijd, die werd gespeeld in het Feyenoord Stadion, sloeg Ajax Feyenoord met 0-4. Het was een wedstrijd die veel belang had voor beide clubs, want het betekende dat Ajax Feyenoord voorbijstreek in de Eredivisie-stand en daarmee de koppositie innam. Feyenoord was teleurgesteld na die wedstrijd en dat was duidelijk te zien aan het gezicht van aanvoerder Dirk Kuyt. Kuyt zag er moe en teleurgesteld uit toen hij naar de mixed zone kwam om met de media te praten. Het was een mooie wedstrijd voor Ajax en een dag om nooit meer te vergeten voor de club en de aanhang.

de wedstrijd is spannend van start tot finish

Ajax en Feyenoord trapten af in een volle ArenA. Beide teams begonnen goed aan de wedstrijd en gaven elkaar geen kans. Ajax probeerde via Custodio en Schöne te scoren, maar Gradilone en Svensson reden daar een stokje voor. Nick Viergever kreeg daarna een grote kans, maar ook zijn poging werd gestopt. Rust. In de tweede helft kwam Ajax sneller uit de startblokken en hadden ze meerinitiatief. Het spel golfde op en neer en beide teams kregen kansen. Tadic zette Ajax op 0-1, maar Nordic met een schitterende omhaal maakte al snel daarna de gelijkmaker. Na een fout van Andrés Guardado kreeg Tadic weer een enorme kans, maar once again Gradilone was unbeatable. Extra tijd. In de 96e minuut scoorde Promes de verlossende 0-2 en won Ajax zo de klassieker.

ajax was beter in de eerste helft en Scored twee early goals

Ajax heeft met 2-0 gewonnen van Feyenoord in de klassieker. Dit was mede te danken aan een sterke eerste helft en twee early goals. De eerste helft was zeker voor Ajax. Het team had meer balbezit en kreeg ook de meeste kansen. Echter, het duurde tot de 25e minuut voordat het eerste doelpunt viel. Dit was een mooie goal van Dusan Tadic, die de bal hard en laag in de hoek schoot. Ajax kreeg vervolgens nog een aantal kansen, maar scoorde niet meer voor rust. Feyenoord kwam in de tweede helft wat beter in het spel, maar Ajax bleef de betere ploeg. Mede dankzij een goede verdediging wist Ajax de 2-0 over de streep te trekken. Het is duidelijk dat Ajax deze wedstrijd verdiend heeft gewonnen. Het was de betere ploeg en heeft ook twee mooie goals gescoord. De volgende wedstrijd is al weer tegen PSV, waarop Ajax zich verder kan gaan revancheren voor de verloren wedstrijd van vorige week.

in de tweede helft kwam Feyenoord terug en scoorde een goal, maar ajax hield stand

Feyenoord was in de eerste helft de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. In de tweede helft kwam Feyenoord terug en scoorde een goal, maar ajax hield stand en won de wedstrijd. Ajax was de betere ploeg en verdiende de winst.

ajax blijft bovenaan staan in de Eredivisie met een zes-punten leider over PSV

Ajax slaat Feyenoord in klassieker Ajax heeft zich in de klassieker tegen Feyenoord met 3-0 weten te handhaven bovenaan de ranglijst in de Eredivisie. Dankzij deze overwinning heeft de ploeg van trainer Erik ten Hag een zes-punten leider op PSV. Het zat er al een tijdje aan te komen, maar deze middag was het dan eindelijk zover. Ajax won met 3-0 van Feyenoord en handhaafde zich hiermee bovenaan de ranglijst in de Eredivisie. Mede dankzij deze overwinning heeft de ploeg van trainer Erik ten Hag een zes-punten leider op PSV. De eerste helft was vooral een strijd tussen beide ploegen om het centrale middenveld. Feyenoord probeerde vooral via de lange bal naar de aanvallers te spelen, terwijl Ajax wat meer de aanval zocht. Doordat beide ploegen elkaar goed in de gaten hadden, kwamen er niet veel kansen tot scoren. Dit veranderde echter in de tweede helft. Ajax kwam na rust sterk uit de kleedkamers en ging meteen op jacht naar de openingstreffer. Dit lukte uiteindelijk via Daley Blind, die een mooie voorzet van Hakim Ziyech met het hoofd binnentikte: 1-0. Hierna volgde een fase waarin beide ploegen kansen kregen om te scoren, maar de doelmannen stonden hun mannetje. In de 78e minuut kwam Ajax vervolgens op voorsprong via een mooie goal van Hakim Ziyech. De aanvaller maakte een mooie draai en gaf vervolgens een prachtige voorzet op Justin Kluivert, die met het hoofd binnenschoot: 2-0. Feyenoord probeerde hierna nog wat terug te doen, maar de Ajacieden waren niet meer van plan om de drie punten uit handen te geven. In de 90e minuut k

Ajax wint met 3-0 van Feyenoord in de klassieker.