0 votes
by (886k points)

Wat is de achtergrond van de schrijver van Robinson Crusoe?

Op 25 april 1660 werd Robinson Crusoe geboren als zoon van een Duitse vluchteling en een Engelse moeder. Zijn vader vluchtte naar Engeland toen de Duitse troepen zijn vaderland binnenvielen. Robinson groeide op in de havenstad Hull en leerde visserij en zeilen. Op zijn z eventiende vertrok hij met een schip naar Londen, maar het schip verging en Robinson kwam op een eiland terecht. Daar overleefde hij 28 jaar alleen, totdat een ander schip aanmeerde en hij weer naar huis kon terugkeren. Robinson Crusoe is een roman, geschreven door Daniel Defoe. De roman is gebaseerd op de echte avonturen van Alexander Selkirk, een Schotse visser en zeeman. Selkirk werd in 1704 op een eiland

 

 Wie was Robinson Crusoe?

Robinson Crusoe werd geboren in 1632 in York als zoon van een gegoede familie. Hij kreeg een goede opleiding en werd voorbestemd om in het familiebedrijf te gaan werken. Zijn ouders hadden andere plannen voor hem en stuurden hem naar Londen om daar een handelsopleiding te volgen. Robinson had er echter geen zin in en vertrok naar Kleine Antillen. Daar ging hij aan boord van een schip dat naar Barbados moest varen. Het schip strandde echter op een rots en Robinson werd door de kapitein achtergelaten op een onbewoond eiland. Hij moest daar verder zien te overleven met wat hij bij zich had. Robinson had geluk dat hij op een eiland belandde waar er voldoende voedsel en water was om te overleven. Hij bouwde een hut en leerde zichzelf how to vissen en jagen. Hij leerde ook hoe hij verder moest overleven op het eiland. Na een tijd kwam er een Engelse slaaf op het eiland aan. Robinson noemde hem Friday omdat hij op dat moment aankwam. De twee mannen werden goede vrienden en samen leerden ze hoe ze moesten overleven op het eiland. Robinson en Friday hadden het geluk dat er een schip in de buurt kwam varen. Het was een Spaans schip dat op weg was naar Peru. Robinson en Friday gingen aan boord en na een lange reis kwamen ze in Peru aan. Robinson besloot om in Peru te blijven en stichtte daar een nieuw leven. Hij overleed in 1694 op een hoge leeftijd. Robinson Crusoe was een man die bekend werd door zijn avonturen op een onbewoond eiland. Hij was een man die zich staande wist te houden in moeilijke omstandigheden en die een goede vriend was. Hij was ook een man die geluk had dat er een schip in de buurt kwam varen toen hij op het eiland aankwam.

 Waar komt het verhaal van Robinson Crusoe vandaan?

Daniel Defoe, de schrijver van Robinson Crusoe, werd geboren in 1660 in Londen. Zijn vader, James Foe, was een wever die later bankroet ging. Zijn moeder, Alice Belamy, overleed toen hij zeven jaar oud was. Hij werd opgevoed door zijn oudere zus, Hannah Dowdgey. Hij kreeg een goede opleiding en ging naar de jezuïetenschool in Newington Green. Op zijn vijfentwintigste ging hij naar Londen om handelaar te worden. Hij trouwde met Mary Tuffley, een welgestelde weduwe, en kreeg drie kinderen. In 1685 viel Londen in handen van koning James II. Defoe steunde de koning en schreef verschillende boeken die de koning moesten verdedigen. Maar toen James II in 1688 werd afgezet, moest Defoe vluchten. Hij werd gearresteerd en ging naar de gevangenis. Toen hij vrijkwam, ging hij naar Scotland. Hij kwam terug naar Londen in 1692 en ging weer handelen. In 1702 verscheen zijn bekendste boek: Robinson Crusoe. Het verhaal gaat over een man die als gevolg van een schipbreuk op een onbewoond eiland terechtkomt. Het boek was een groot succes en werd in vele talen vertaald. Robinson Crusoe is het eerste boek dat een echte held in een avonturenverhaal beschrijft. Defoe schreef nog vele andere boeken, maar geen ervan kwam in de buurt van het succes van Robinson Crusoe. Hij overleed in 1731.

 Wie heeft het verhaal van Robinson Crusoe bedacht?

De schrijver van Robinson Crusoe, Daniel Defoe, is geboren in Londen in 1660. Hij had een specifiek obscure achtergrond die veel invloed had op zijn latere werk. Zijn vader was een vluchteling uit Schotland die in Londen was beland en zijn moeder was een Engelse Puritein. Het eerste wat we van Defoes achtergrond weten is dat hij naar een Puriteinse school werd gestuurd tot hij ongeveer zestien jaar oud was. Aan deze school ontwikkelde hij een hekel aan de Puriteinse levensstijl en geloof. Na zijn schooltijd ging hij naar zee, maar kwam daar al snel achter dat dit niet iets was wat hij wilde doen. Hij keerde terug naar Londen en ging in zaken, maar dat beviel hem ook niet. Hij raakte betrokken bij de politiek en raakte gesloten in de Toren van Londen toen hij zich tegen de koning van Engeland uitsprak. Na zijn release schreef hij verschillende politieke pamfletten en werd hij betrokken bij verschillende politieke onenigheden. Dit alles had veel invloed op zijn schrijven, en het is makkelijk te zien hoe zijn persoonlijke ervaringen zich vermengen met zijn werk.

 Hoe is het verhaal van Robinson Crusoe ontstaan?

Robinson Crusoe is het bekendste boek van de Engelse schrijver Daniel Defoe. Het boek is gebaseerd op het echte verhaal van Alexander Selkirk, een Schotse marinier die jaren lang alleen op een eiland heeft doorgebracht. Alexander Selkirk was een onrustige en ongeduldige man. Op een dag had hij een ruzie met zijn kapitein en besloot hij om van boord te gaan. Selkirk wist dat het gevaarlijk was om alleen op het eiland te blijven, maar hij dacht dat het beter was dan om terug te keren naar zijn kapitein. Selkirk bracht vier jaar door op het eiland, waar hij moest vechten tegen een aantal gevaren, waaronder honger, dorst, wilde dieren en ziekte. Uiteindelijk werd Selkirk gered door een schip dat op zoek was naar een vermiste schipper. Toen Selkirk weer thuis was, werd zijn verhaal bekend en Defoe besloot om er een boek over te schrijven. Het boek Robinson Crusoe werd een enorm succes en is sindsdien een van de meest gelezen boeken ter wereld.

 Wat is de achtergrond van de schrijver van Robinson Crusoe?

De achtergrond van de schrijver van Robinson Crusoe is onbekend. Het enige wat bekend is, is dat hij een Engelse schrijver was die in de 17e eeuw leefde. Hij was waarschijnlijk een zeeman of een koopman die vaak op zee voer, want in zijn boek beschrijft hij veel details over het leven op zee. Hij kon ook Latijn lezen en schrijven, wat erg belangrijk was in die tijd. Het is niet bekend waar hij is geboren of wanneer hij precies is overleden, maar wel is bekend dat hij een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan de Engelse literatuur.

De schrijver van Robinson Crusoe was een man met een achtergrond in de scheepvaart. Hij was een brave man die de wereld van de zeeën wilde verkennen. Helaas voor hem, liep zijn plan niet zoals hij had gehoopt en belandde hij op een onbewoond eiland. Ondanks zijn moeilijke start, slaagde hij erin om te overleven en te bouwen aan een nieuw leven voor zichzelf. Zijn ervaringen werden vervolgens opgeschreven in een boek dat we nu kennen als Robinson Crusoe.

3 Answers

0 votes
by (886k points)
 
Best answer

(Daniel Defoe)

0 votes
by (886k points)

Wat is de achtergrond van de schrijver van Robinson Crusoe?

0 votes
by (886k points)

wie is de schrijver van robinson crusoe

Welcome to puzzelwoordenboek Q&A, where you can ask questions and receive answers from other members of the community.

Related questions

0 votes
3 answers
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
2 answers
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
0 votes
4 answers
asked Jan 14, 2023 by admin (886k points)
0 votes
1 answer
asked Jan 15, 2023 by admin (886k points)
...